Протягом року фахівцями басейнової лабораторії моніторингу вод та ґрунтів БУВР Південного Бугу щомісячно контролювалась якість води в 4 пунктах питних водозаборів таких міст, як Хмільник, Калинівка, Вінниця і Ладижин.

Гідрохімічний моніторинг поверхневих вод виконувався згідно Програми державного моніторингу вод (наказ Держводагентства України від 31.03.2021р. №233).

У 2021році було відібрано 48 проб поверхневої води та виконано 984 гідрохімічних вимірювання.

Якість поверхневих вод басейну річки Південний Буг на території  Вінницької області по більшості показників знаходиться значно нижче ГДК (гранично-допустимих концентрацій) для водойм госпитного водокористування. В цілому значення показників якості поверхневих вод майже не відрізняються від минулого року, знаходяться на задовільному рівні та підтверджуються сезонними коливаннями гідрологічного та гідрохімічного режиму.

В основному вода у річці Південний Буг забруднена органічними сполуками. Високі показники ХСК та БСКп пояснюються впливом забруднюючих речовин, які потрапляють у водні об’єкти зі стічними водами від підприємств та органічними сполуками природного походження.

Узагальнивши результати лабораторних досліджень можна зробити висновок, що максимальні середньо-квартальні значення спостерігаються по всіх показниках без перевищень.

Також Басейнова лабораторія моніторингу вод та грунтів БУВР Південного Бугу отримала свідоцтво про визнання технічної компетенції №LB/26/21 від 12 листопада 2021 року на право проведення вимірювань у сфері поширення державного метрологічного нагляду по 34-ох гідрохімічних показниках поверхневої, стічної води, по 12-ти гідрохімічних показниках питної води, по 14-ти показниках на ґрунтах зрошувальних земель, які зазначені в сфері технічної компетенції лабораторії.

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»