5 червня відзначає Всесвітній день охорони навколишнього середовища. Цей день вважається одним з найважливіших подій екологічного календаря і щорічно відзначається в більш ніж 100 країнах світу.

Охорона навколишнього природного середовища - це важлива та актуальна форма у взаємодії людини і природи. Сьогодні екологічні проблеми стоять у ряді найважливіших і визначають рівень благополуччя всієї світової спільноти.

Історія свята починається 15 грудня 1972 року, коли Генеральна Асамблея ООН оголосила 5 червня Всесвітнім днем охорони навколишнього середовища. Приводом до проведення цієї всесвітньої акції послужило звернення, яке надійшло 11 травня 1971 генеральному секретарю ООН. Звернення підписали 2200 діячів науки і культури з 23 країн світу. Вони попереджали людство про безпрецедентну небезпеку, що загрожує йому у зв'язку із забрудненням навколишнього середовища.

"Або ми покінчимо із забрудненням, або воно покінчить з нами", - так було поставлено питання в цьому зверненні. У 1972 році в Стокгольмі відбулася Всесвітня конференція по захисту навколишнього середовища, на якій були присутні представники 113 держав світу. Учасники конференції прийняли рішення про щорічне проведення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища 5 червня.

Святкування цього дня щороку допомагає привернути увагу суспільства до проблем навколишнього середовища і підкреслює гостру необхідність у зміні ставлення людини до раціонального використання та відновлення природних ресурсів.

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»