Всесвітній день водних ресурсів проходить щорічно з 22 березня 1993 року, - щорічний захід Організації Об'єднаних Націй, присвячений значенню прісної води.

Яка мета проведення Всесвітнього дня водних ресурсів?

Всесвітній день водних ресурсів проводиться в ознаменування важливості води і служить підвищенню обізнаності про те, що 2,2 мільярда людей живуть без доступу до безпечних водних ресурсів. На ньому обговорюються дії з подолання глобальної кризи в сфері водних ресурсів. Основна увага в рамках Всесвітнього дня водних ресурсів приділяється підтримці зусиль по досягненню сталого розвитку: водних ресурсів і санітарії для всіх до 2030 року.

 Хто організовує Всесвітній день водних ресурсів?

Тему Всесвітнього дня водних ресурсів щороку визначає координаційний механізм Організації Об'єднаних Націй з питань, що стосуються водних ресурсів і санітарії «ООН - водні ресурси». Його основна тема на 2020 рік - зміна клімату, на 2021 - визнання цінності води і на 2022 - грунтові води. (Попередні теми можна знайти за посиланням: www.worldwaterday.org/2020-home/archive)

 Про що піде мова на Всесвітньому дні водних ресурсів 2020 роки?

Всесвітній день водних ресурсів 2020 року присвячений водним ресурсам і зміні клімату, а також нерозривному зв'язку між ними. Кампанія демонструє, як наш підхід до водокористування буде сприяти зменшенню паводків, посух, нестачі і забрудненню води і допоможе в боротьбі зі зміною клімату.

Адаптуючись до впливу зміни клімату на стан водних ресурсів, ми зможемо захистити здоров'я і зберегти життя. Більш ефективне використання водних ресурсів призведе до скорочення викидів парникових газів.

 У чому полягають основні ідеї кампанії?

  • У нас немає можливості чекати. Особи, які приймають рішення з питань клімату, повинні поставити питання водних ресурсів на чільне місце своїх планів дій.
  • Водні ресурси можуть допомогти в боротьбі зі зміною клімату. Існують стійкі, доступні і масштабовані рішення в галузі водних ресурсів і санітарії.
  • Кожному відводиться своя роль. У своєму повсякденному житті ми можемо робити напрочуд прості кроки для вирішення проблем пов'язаних зі зміною клімату.

 Бажаєте дізнатися більше?

 Веб-сайт Всесвітнього дня водних ресурсів 2020 року:

https://www.worldwaterday.org

Доповідь ООН про розвиток світових водних ресурсів 2020 р:

https://www.unwater.org/publication_categories/world-water-development-report

Зміна клімату і вода. Аналітична записка механізму «ООН - водні ресурси»:

https://www.unwater.org/publications/un-water-policy-brief-on-climate-change-and-water

Методи впливу на ситуацію зі зміною клімату:

www.un.org/ru/actnow

 

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»