У Вінницькій обласній станції юних натуралістів 6 лютого 2020 року вперше проведено обласний етап Всеукраїнського еко-хакатону для учнівської молоді «X Reality Hack - 2020».

Для участі в заході були запрошені 12 переможців відбіркового (заочного) етапу Хакатону з 5 освітніх закладів області, а саме: вихованці Ладижинської МНВЦ «Спадщина», Вінницької обласної станції юних натуралістів, учні Вінницького технічного ліцею та Загальноосвітніх шкіл І-ІІІ ступенів № 33, № 31 і № 4 ВМР. Він мав статус відбору членів збірної до аналогічного Всеукраїнського заходу в Хмельницькому. Команди однодумців шукали унікальні рішення проблем за темою «Інноваційно – технологічні рішення очистки питної води та стоків».

Учасників привітала начальник відділу водних відносин та басейнової взаємодії Басейнового управління водних ресурсів річки Південний Буг, секретар басейнової ради Південного Бугу Інна Галузова. Зазначила про актуальність теми очистки питної води та стоків, останнім часом ситуація щодо забрудненості нашої ріки дещо покращується, адже місцева влада проводить заходи щодо очистки водоносних артерій від мулових наносів за допомогою земснарядів, але цього, зрозуміло, недостатньо. На Вінниччині також багато проблем із замуленими ставками, забезпеченням питною водою в малих населених пунктах та практичною відсутністю каналізації на селі, що несе за собою загрозу забруднення водних ресурсів продуктами життєдіяльності людей у цілому.

У заході в ролі менторів були викладачі Вінницького педагогічного університету Корній В.І., кандидат геологічних наук , доцент; Кирилюк Л.М.. кандидат географічних наук, доцент; Рогач В.В., кандидат біологічних наук. доцент; Кравець О.О.

Захід пройшов досить насичено та цікаво. Конкурсанти з м. Ладижин брати Юрій і Роман Кучеряві, учні 10-го класу показали в дії свій пристрій для очистки води, що викликало великий інтерес у дітей і педагогів. А також поділилися теоретичними аспектами розробки та її метою.

Приємно, що до покращення екологічної ситуації з водними ресурсами все більше долучається молодь, це свідчить про розвиток екологічної свідомості і дає надію на вирішення ряду болючих питань у найближчому майбутньому.

 

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»