24 червня відбулось одинадцяте засідання басейнової ради Південного Бугу у форматі відео конференції.

Зокрема, присутніми було розглянуто питання підготовки Плану управління річковим басейном (ПУРБ) Південного Бугу.

Заслухали доповідь Олексія Ярошевича з рекомендаціями щодо встановлення екологічних цілей та розробки програм заходів Плану управління річковим басейном Південного Бугу в умовах, що склалися, через російську агресію. Отримали цінні поради щодо того як варто прискорювати та покращувати якість розробки ПУРБ, у т.ч. за рахунок міжнародних донорів.

Наступним питанням порядку денного члени басейнової ради заслухали доповіді щодо проведеної інвентаризації водних об’єктів в басейні Південного Бугу. За результатами проведеної інвентаризації окреслили основні проблеми, з якими надалі потрібно працювати, та шляхи їх вирішення.

Також заслухали доповідь представника Європейського молодіжного водного парламенту Павла Везденецького з про проблеми р. Плоска у Хмельницькій області. За підсумками доповіді йому було запропоновано долучитись до процесу підготовлення пропозицій щодо встановлення екологічних цілей та розробки програм заходів басейну на прикладі цієї річки та її масивів вод.

Завідувач басейнової лабораторії БУВР Південного Бугу Наталія Брилянт, повідомила присутніх про хід виконання державного моніторингу масивів поверхневих вод басейну Південного Бугу. Розповіла про найбільш забруднені точки моніторингу та джерела впливу на стан вод.

Крім того, обговорено шляхи вирішення проблем в басейні річки Південний Буг, які можуть призвести до недосягнення доброго стану її МПВ у найближчій перспективі та визначенню стратегії дій у другому півріччі 2022 року

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»