18 березня відбулась онлайн-нарада в рамках проєкту децентралізованої співпраці між Вінницькою обласною державною адміністрацією, м. Вінниця та французькими структурами за програмою фінансової підтримки МЗС Франції.

Нарада проходила за напрямком «іригація та вирощування БІО продукції».

Участь у зустрічі взяли директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко, в.о. начальника Басейного управління річки Південний Буг Володимир Крисько та директор інституту кормів та сільського господарства Поділля Національної академії аграрних наук України Олександр Корнійчук.

Під час онлайн зустрічі обговорювалась можливість сприяння французькою стороною у підготовці загальної характеристики поверхневих та підземних вод району річкового басейну, зокрема, в частині встановлення референційних умов для кожного типу масивів поверхневих вод та підготовки класифікаційних таблиць для визначення екологічного стану річки, економічного аналізу водокористування.

Крім того, Володимир Крисько поінформував щодо підготовки у 2020 році Плану управління річковим басейном Південного Бугу, який включає систему моніторингу; гідроморфологічну оцінку/стан; оцінку хімічного стану; оцінку екологічного стану; оцінку екологічного потенціалу.

«Споживання води у сільському господарстві України за останні 25 років зросло більш ніж у 2 рази, що супроводжується безперервним збільшенням водоспоживання, особливо гостро стоїть питання раціонального використання і охорони водних ресурсів. Вода після господарського використання містить різні хімічні і бактеріальні забруднювачі. Потрапляючи у природні водойми, навіть після очистки на очисних спорудах, стічні води погіршують якість поверхневих вод що несе за собою загрозу екосистемам і населенню по всій течії річки», - зауважив Володимир Крисько.

За інформацією Вінницької ОДА.

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»