21 травня начальник БУВР Південного Бугу Ілля Дяконович взяв участь у онлайн-навчанні «Європейський зелений курс та українське місто. Вінницький кейс».

Даний захід відбувся за сприяння комунального підприємства «Інститут розвитку міст» в рамках програми «Кваліфікація 2030» за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Метою тренінгу було ознайомлення з основними цілями, завданнями та напрямками Європейського зеленого курсу (ЄЗК), документами, які запроваджують та імплементують його, а також можливості для України.

До відома:

Європейський зелений курс (ЄЗК) – програма Європейського союзу, затверджена Європейською Комісією для переходу до кліматично нейтральної Європи до 2050 року, яка включає комплекс заходів у сферах: стійка промисловість, стійка мобільність, біорозмаїття, кліматичні дії, енергетика, зелене сільське господарство, нульове забруднення.

Стратегія розвитку Вінницької міської територіальної громади до 2030 року (Стратегія 3.0) містить 6 пріоритетів розвитку громади, серед яких пріоритет 3 «Муніципальні інвестиції», пріоритет 4 «Зелена економіка та СМАРТ спеціалізація» та пріоритет 5 «Доступне, безпечне та екологічно чисте середовище». Стратегія 3.0 узгоджується з ключовими стратегічними документами, які визначають сучасні тренди розвитку міст, зокрема в європейському просторі, у тому числі з Цілями сталого розвитку і Європейським зеленим курсом. Задля спроможності міста залучати міжнародні експертні та фінансові ресурси для реалізації ключових проєктів та бути надійним міжнародним партнером, зокрема, з країнами та містами Європи, головні стейкхолдери управління містом мають розуміти, як синхронізувати розвиток міста з ЄЗК - дорожньою картою заходів Євросоюзу.

 

 

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»