Щорічно 18 вересня, починаючи з 2003 року, відзначається Всесвітній день моніторингу води (World Water Monitoring Day), або Всесвітній день моніторингу якості води.

Це свято, засноване з ініціативи американського Фонду чистої води, до теперішнього часу стало інформаційно-освітньою програмою, спрямованою на підвищення обізнаності суспільства про проблеми водних ресурсів планети і участь в захисті від забруднення. Програма надає можливість людям самим здійснювати базовий моніторинг стану місцевих водойм і проводиться за підтримки Федерації водного середовища (Water Environment Federation, WEF) і Міжнародної водної асоціації (International Water Association, IWA).

Традиційно цього Дня відбувається взяття проб води в різних водоймах нашої планети для оцінки її якості та безпеки для життя людей і живих організмів. Бажаючим пропонується провести ряд нескладних тестів по визначенню якості води в місцевих річках, озерах та інших джерелах, а результати опублікувати на сайті Всесвітнього дня моніторингу якості води (WWMD)

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»