29 червня 2021 року у форматі відеоконференції на базі ліцензованої платформи Google Meet Вінницького національного технічного університету з дотриманням умов адаптивного карантину відбулось восьме засідання басейнової ради Південного Бугу.

У засіданні, крім членів басейнової ради, взяли участь представники всіх заінтересованих сторін.

У ході засідання члени басейнової ради заслухали інформацію начальника БУВР Південного Бугу Дяконовича І.М. про стан підготовки Плану управління річковим басейном Південного Бугу згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 18.05.2017 № 336 «Про затвердження Порядку розроблення плану управління річковим басейном» та наказом Міндовкілля від 27.11.2020 № 313 «Про затвердження планів-графіків процесу розроблення проєктів планів управління річковими басейнами».

Данько К.Ю., завідувач лабораторії з оцінки та управління ризиками затоплення Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС та НАН України, кандидат географічних наук, ознайомив членів басейнової ради з проєктом плану управління ризиками затоплення для окремих територій району річкового басейну Південного Бугу на 2023-2030 роки. Після жвавої дискусії басейновою радою внесено низку пропозицій щодо удосконалення цього проєкту, які будуть надіслані ДСНС.

Крім того, під час засідання члени басейнової ради заслухали звіт тимчасової робочої групи ради з проблем екологічного стану масивів вод басейну річки Південний Буг у Миколаївській області про стан вивчення проблемних питань та пошуку можливих рішень щодо досягнення доброго екологічного стану у цих масивах вод. Із зазначеними питанням присутніх ознайомила  Тимченко І.В. – заступник голови тимчасової робочої групи басейнової ради. За результатами розгляду звіту було прийнято рішення щодо проведення позачергового засідання басейнової ради з цього питання для заслуховування представників усіх зазначених у звіті установ та організацій для прийняття зваженого рішення.

Насамкінець учасники засідання підбили підсумки діяльності басейнової ради Південного Бугу у першому півріччі 2021 року, обговорили шляхи вирішення наболілих проблем у басейні річки та визначили стратегію дій у другому півріччі 2021 року.

Наші контакти

БУВР Південного Бугу

Україна, 21100, м. Вінниця, вул. Василя Стуса, 7

тел./факс (0432) 52-09-00

 

e-mail: buvr.vn@gmail.com

гаряча лінія: 67-20-01

Ми в соцмережах: 

  

м. Вінниця 2024. Розробка сайту - студія «Webhit»